Menu Sluiten

SIP TRUNK

Wat is het?

Een SIP (oftewel Session Initiation Protocol) Trunk kun je vergelijken met een “gewone telefoonlijn”, zoals een analoge of ISDN telefoonlijn. Over een analoge lijn kan maximaal 1 gesprek worden gevoerd. ISDN is in verschillende smaken te krijgen. Over een ISDN-2 kunnen bijvoorbeeld maximaal 2 gesprekken simultaan worden gevoerd. En over een ISDN-30 zijn dat 30 simultane gesprekken.

Het verschil met een SIP Trunk is dat de gesprekken niet meer via die “gewone telefoonlijn” lopen, maar over een dataverbinding. Het aantal simultane gesprekken via een SIP Trunk is in principe niet gelimiteerd. De beschikbare bandbreedte is dan de beperking. 123SIP heeft geen beperking op het aantal simultane gesprekken. Wij bieden onze SIP Trunk met een onbeperkt aantal kanalen.

VOORDELEN VAN ONZE SIP TRUNK

  • Geen maandelijkse kosten​
  • Goedkoop bellen naar het buitenland
  • Mobiel integratie
  • Geen vaste telefoon nodig
  • Onbeperkt aantal gesprekken tegelijk
  • HD Gesprekskwaliteit
  • Facturatie per seconde
  • Overal in de wereld te gebruiken
  • Flexibiliteit in bereikbaarheid

HOE GEBRUIK IK HET?

Een SIP Trunk kan aangesloten worden op diverse apparaten die het SIP protocol ondersteunen.
Hieronder noemen we een aantal voorbeelden:

IP TELEFOONS

De SIP Trunk is zeer flexibel. Deze kan aangesloten worden op een geavanceerde centrale met bijvoorbeeld 100+ simultane gesprekken maar ook op een IP telefoon met 1 simultaan gesprek. Het is een kwestie van de SIP trunk configureren en je kunt direct bellen of gebeld worden.

SOFTPHONE

Indien je de kosten laag wilt houden kun je kiezen voor de SoftPhone. Je koppelt hiermee je SIP account aan een zogenaamde Software Telefoon die op je PC of smartphone draait. Hiervoor zijn er talloze gratis apps die je kunt gebruiken. Je hoeft dan niet te investeren in dure IP telefoons.

DECT IP BASISSTATION

Een DECT basisstation is een centrale doos voor draadloze DECT toestellen. Je kunt de SIP Trunk van 123SIP gemakkelijk instellen op alle basisstations die het IP bellen ondersteunt. Wij ondersteunen alle type basisstations.

HOSTED TELEFOONCENTRALE

Indien je net iets meer nodig hebt, zoals de mogelijkheid voor welkomstboodschap of wachtrijen? We kunnen je ook voorzien van een Hosted Telefooncentrale. Ga hiervoor naar de website van ons moederbedrijf basicVoice.nl